השמנה – (Obesity)
עודף משקל עקב הצטברות שומן בגוף.
המדד העיקרי למצב השמנה הוא ה – BMI- Body Mass Index
חישוב ה BMI מתבצע ע”י חלוקה של משקל הגוף בקילוגרמים לגובה במטרים בריבוע (BMI = kg /m2).
ההגדרות המקובלות לרמת השומן לפי ה-BMI הן:
BMI קטן מ- 18.5 – תת-משקל
BMI בין 18.5 ל- 24.9- משקל תקין
BMI בין 25.0 ל-29.9 – עודף משקל קל
BMI בין 30.0 ל- 39.9 – עודף משקל רב
BMI גדול מ-40.0 – עודף משקל חמור/חולני
מדד נוסף להערכת מצב ההשמנה הוא ה – WHR , מדד היחס בין המותניים לירכיים (Waist Hip Ratio).
קיימים היום מחקרים רפואיים רבים המצביעים על קשר בין השמנה לבין התפתחות יתר לחץ דם, סוכרת, מחלות לב וסוגי סרטן מסוימים.