השמנה – (Obesity)
עודף משקל עקב הצטברות שומן בגוף.
המדד העיקרי למצב השמנה הוא ה – BMI- Body Mass Index
חישוב ה BMI מתבצע ע”י חלוקה של משקל הגוף בקילוגרמים לגובה במטרים בריבוע (BMI = kg /m2).
ההגדרות המקובלות לרמת השומן לפי ה-BMI הן:
BMI קטן מ- 18.5 – תת-משקל
BMI בין 18.5 ל- 24.9- משקל תקין
BMI בין 25.0 ל-29.9 – עודף משקל קל
BMI בין 30.0 ל- 39.9 – עודף משקל רב
BMI גדול מ-40.0 – עודף משקל חמור/חולני
מדד נוסף להערכת מצב ההשמנה הוא ה – WHR , מדד היחס בין המותניים לירכיים (Waist Hip Ratio).
קיימים היום מחקרים רפואיים רבים המצביעים על קשר בין השמנה לבין התפתחות יתר לחץ דם, סוכרת, מחלות לב וסוגי סרטן מסוימים.
נושאים קשורים: