מחשבון סיכון להתקף לב
מחשבון זה מעריך את דרגת הסיכון שלכם לפתח מחלת לב
(תסמונת תעוקה, אוטם בשריר הלב או מוות ממחלת לב כלילית) ב10 השנים הקרובות והוא מבוסס על סולם פרמינגהם (פירוט בהמשך)
הערות:
המחשבון מבוסס על סולם פרמינגהם.
המחשבון אינו תקף עבור חולים במחלת לב איסכמית או בסוכרת.
תוצאות המחשבון מהווה הערכה בלבד ואינו מתיימר להעניק תחזית מדויקת לקבלת התקף לב ו/או כל מחלה אחרת.
הערכת הסיכון לחלות במחלת לב איסכמית על פי סולם פרמינגהם
קיימות מספר שיטות להערכת הסיכון של אדם לחלות במחלת לב. עד לאחרונה היה מקובל להעריך את הסיכון בעיקר באמצעות הערכה איכותית (ספירת גורמי הסיכון). עם זאת, בשנים האחרונות פותחו מספר מדדים כמותיים להערכת הסיכון. שיטת פרמינגהם היא השיטה הידועה שבהן והיא מבוססת על מחקר פרמינגהם. המחקר החל בשנת 1949 ונמשך למעשה עד היום (כיום נחקרים צאצאי הנבדקים הראשונים). פרמינגהם היא עיירה סמוכה לבוסטון שנבחרה למחקר עקב נטיית תושביה שלא לעזוב אותה, תנאי חשוב למחקר שנפרש על פני עשרות שנים. כמעט כל מה שידוע היום על גורמי הסיכון למחלות לב שאוב ממחקר זה, ועל בסיס מידע זה נבנה סולם פרמינגהם המעריך את דרגת הסיכון של אדם להתפתחות מחלת לב (תסמונת תעוקה, אוטם בשריר הלב או מוות ממחלה כלילית) בטווח של 10 שנים.
ההערכה נעשית על פי מין, גיל, רמת כולסטרול בדם, רמת כולסטרול ה-HDL (הכולסטרול ה”טוב”), עישון, ערך לחץ דם וטיפול תרופתי ביתר לחץ דם או היעדרו. קיימים גורמים נוספים שעשויים להגביר את הסיכון והם אינם נכללים בחישוב זה, לדוגמה: עודף משקל ו/או היסטוריה משפחתית של מחלת לב בגיל צעיר אצל קרוב משפחה מדרגה ראשונה.
חישוב הסיכון יאפשר למטופל ולרופא להעריך את הצורך בהתערבות רפואית ובשינוי הרגלי החיים ועל ידי כך להקטין את סיכון המטופל ללקות במחלת לב.
אם יש לכם הארות, הערות או סתם מילה טובה, היכנסו לצור קשר ושתפו אותנו!