6626*

טיפים חשובים בארוחת חג הפסח

טיפים חשובים בארוחת חג הפסח

ירקות לשמחתנו כשרים כל השנה ואף בפסח,

במגוון הירקות  הגדול,נמצאים המפתחות החשובים לבריאות ולאיזון,

לכן חשוב בכל תבשיל לשלב ירק.

שילוב של עשבי תיבול וירק ירוק טריים ולא מעובדים כמו:

פטרוזיליה, כוסברה, קייל, אורגנו, נענע, זעתר…

נקבל ערכים חשובים ביותר בינהם הכלורופיל, שחשוב בין היתר לאיזון הסוכר,

ניקוי הגוף, חיזוק מערכת החיסון והעיכול ועוד מרכיבים חשובים רבים שמרכיבים ירקות אלו.

הירקות להפתעת רבים משביעים ונותנים שובע לאורך זמן,

כך שנצא מארוחות אלו בתחושת שובע נעימה ובריאה ולא בכבדות ותחושות מעיקות.

טיפ חשוב לפסח – קשור למשפחת האגוזים, משפחה חשובה ועשירה במרכיבה שחלקם חיוניים לבריאות.

חשוב לדעת שאותם מרכיבים חיוניים שקיימים במשפחה זו מתחמצנים ונהפכים למזיקים לגוף (מוסיפים לטרשת העורקים) לאחר קלייה/ אפייה/ בישול.

לכן הקפידו להמנע מעוגיות אגוזים שנאפו/ תבשילים עם אגוזים…

מצורף לכם מתכון נפלא של עוגיות אגוזים שאינן אפויות, כך שומרות על נערכים הטובים.

העוגיות ללא גלוטן, ללא קמח וללא ביצים.

חג חירות בריא ושמח

עוגיות של הלנה

מצרכים:

100 גרם דבש

3 כפות גדושות של שמן קוקוס לפי הטעם

אגוזי מלך (כ400גר)

שקדים (כ-400 גר)

אגוזי ברזיל (כ-50 גר)

קוקוס לפי  הטעם (בערך כוס)

10 תמרים או פרי יבש אחר

אופן ההכנה:

שמים במעבד מזון את המצרכים חוץ מהקוקוס

ושמים את התערובת בקערה ביחד עם הקוקוס.

מביאים לרתיחה דבש , ושמן קוקוס

ושופכים את הנוזל לתערובת,

מערבבים את התערובת שנוצרה

מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה,

מרדדים בעזרת מערוך (או היד) לעובי הרצוי.

שמים במקרר להתייצבות

חותכים לקוביות ומכניסים למקפיא.

בהצלחה

הכותבת: ענת ענבר, מפתחת השיטה “תודעה מזינה”- לימוד וטיפול בתזונה מודרנית בשילוב N.L.P

ענת ענבר
לוגו שחל

רוצים לדעת עוד?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם