איך לחיות נכון במצב של אי ספיקת לב?
ראשית יש לטפל בגורמי הסיכון:
הפסיקו לעשן.
עישון עלול להחמיר את אי ספיקת הלב, שכן ניקוטין מגביר באופן זמני את קצב הלב ואת לחץ הדם. הימנעו גם מעישון פסיבי – אם אתם חיים לצד אדם מעשן, בקשו ממנו לעשן מחוץ לבית.
תזונה נכונה.
תזונה בריאה ללב עשירה בפירות וירקות, דגנים מלאים, אגוזים וקטניות. הימנעו מאלכוהול, קפאין, בשר אדום, מזון תעשייתי, וכן ממזונות עתירי סוכר, מלח, כולסטרול, שומן טראנס ושומן רווי. בנוסף הימנעו מארוחות גדולות לפני שאתם הולכים לישון, כדי שתוכלו להירדם בקלות. שינה איכותית חשובה לבריאות הלב שלכם.
פעילות גופנית.
בנו בעזרת הקרדיולוג שלכם תכנית אימונים ללב ולכלי הדם, שתסייע לכם לשמור על בריאות הלב ולמנוע החמרה של אי ספיקת הלב. פעילות גופנית מתונה מאתגרת מדי? בדקו אפשרות להשתלב בתכנית שיקום לב מובנית. פעילות גופנית במהלך היום גם עשויה לסייע לכם לישון טוב יותר בלילה.
חיסונים.
מנעו זיהומים בדרכי הנשימה. התייעצו עם הקרדיולוג שלכם בנוגע לחיסוני שפעת ודלקת ריאות.
לחץ דם.
בנוסף על בדיקות שוטפות של לחץ דם אצל האחות והרופא, מומלץ לבצע גם בדיקות עצמאיות בבית. השתדלו לבצע רישום של ממצאי לחץ הדם לאורך זמן, על מנת שתוכלו לזהות שינוי דפוסים, ולפעול בהתאם.
מנוחה.
תכננו את לוח הזמנים למשך היום, כך שיכלול גם מנוחה הגונה מעת לעת.
שנת לילה.
דאגו לישון בצורה מיטבית במהלך הלילה. הפחיתו חשיפה לטלוויזיה, למחשב ולסלולר, ובמיוחד בשעות שפני השינה, שכן תאורת המסך בשעות הערב גורמת לדיכוי הפרשת ההורמון מלטונין, שאחראי על השינה. ודאו שיש לכם מזרן וכרית באיכות טובה שיסייעו לכם לשפר את איכות השינה שלכם.
ניהול מתח וסטרס.
קחו לכם רבע שעה ביום לשבת או לשכב בשקט, לנשום עמוק, ולעטוף את עצמכם במחשבות רוגעות. מתחברים ליוגה או למדיטציה? גם הם יוכלו לעזור לכם להקנות לעצמכם הרגלים של שלוות נפש. כך תוכלו להפחית את העומס מהלב.
תמיכה רגשית.
למצב הנפשי-רגשי יש השפעה בלתי מבוטלת על בריאות הגוף. דאגו להקיף את עצמכם באנשים היקרים ללבכם, שנוסכים בכם ביטחון ורוגע. אם יש צורך בכך, קבלו סיוע פסיכולוגי מאיש מקצוע, ואף הצטרפו לקבוצת תמיכה על מנת להכיר אנשים נוספים שלוקים באי ספיקת לב. חולים רבים קיבלו במפגשים הללו מזון לנפש.