6626*

מה הוא פרפור פרוזדורים

כל מה שצריך לדעת על פרפור פרוזדורים כדי לטפל בו בצורה היעילה ביותר

אולי כבר שמעתם שמועות על המונח פרפור פרוזדורים ועל כך שאפשר לחיות איתו או שלא ניתן לזהות אותו, ואולי זו בכלל הפעם הראשונה שאתם נתקלים במושג. אז כדי שתוכלו להבין לעומק מה הוא פרפור פרוזדורים, מה הסימפטומים שמעידים עליו, איזה סיבוכים עלולים לקרות בעקבות פרפורים פרוזדורים ואיך ניתן לטפל בו, הכנו לכם את הכתבה הבאה.

מהו פרפור פרוזדורים?

פרפור פרוזדורים, או בשמו השני – פרפור עליות, הוא הפרעת קצב לב. הפרעת קצב לב היא כל מקרה בו הפעילות הסדירה של הלב משתבשת, כך שיש שינוי בקצב הלב הרגיל. זה יכול להתבטא בקצב מהיר יותר, איטי יותר, קצב שאינו סדיר וכדומה. פרפור פרוזדורים הינו הפרעת קצב בה נוצרים גירויים חשמליים מרובים ממקור בעליה של הלב. אותם גירויים גורמים להתפתחות של קצב לב בלתי סדיר עם התכווצות לא תקינה של הפרוזדורים. בגלל ההתכווצות הבלתי סדירה של הפרוזדורים, יש נטייה להיווצרות קרישי דם קטנים העלולים להיות מוזרמים למערכת העורקית ולגרום לחסימת כלי דם. הסיכון העיקרי הוא חסימה של כלי הדם המזינים את המוח. שימו לב, פרפור פרוזדורים אינו בהכרח קטלני, אבל הוא כן יכול להוביל למחלות ומוות בצורה עקיפה, מאחר והוא עלול לגרום לשבץ מוחי.

מה הם הגורמים שמביאים לפרפור פרוזדורים?

פרפור פרוזדורים, כמו כל הפרעת קצב אחרת, נגרם כאשר ישנו שיבוש במערכת ההולכה החשמלית של הלב. ישנם גורמי סיכון שיכולים להביא לאותם שיבושים, שמובילים לפרפור פרוזדורים, כגון לחץ דם גבוה, גיל מבוגר, עודף משקל, עישון, לחץ, סוכרת, נטילת תרופות מסוימות ועוד. אנשים בעלי היסטוריה של מחלות לב, התקף לב או דום לב, נמצאים בסיכון גבוה להופעה של פרפור פרוזדורים או הפרעת קצב לב אחרת.

מה הם התסמינים של פרפור פרוזדורים?

סימפטומים של פרפור פרוזדורים יכולים להיות סחרחורת, כאבים בחזה, עייפות קיצונית, קוצר נשימה ועוד. עם זאת, חשוב לציין ולדעת שלרוב פרפור פרוזדורים לא יביא להופעה של תסמינים מיוחדים ופיזיים, ודווקא יתגלה במקרה, תוך בדיקת לב שגרתית.

איך ניתן לאבחן פרפור פרוזדורים?

כפי שציינו בפסקה הקודמת, ניתן לאבחן פרפור פרוזדורים תוך כדי בדיקת לב. בביצוע בדיקת אק”ג פשוטה, במידה והפרפור אכן מתרחש בזמן הבדיקה, ניתן לזהות ולאבחן אותו. במקרה בו בזמן האק”ג לא מתגלה פרפור פרוזדורים, ניתן לבצע בדיקה ממושכת יותר של אבחון רציף לאורך זמן. פרפור פרוזדורים והפרעות קצב לב נוספות יכולות להחמיר באופן מפתיע, ולכן במידה ואתם נמנים עם קבוצת סיכון, אנו ממליצים לשקול ניטור לבבי באופן שוטף, והחזקת מכשיר אק”ג אישי בבית. מכשיר האק”ג של שחל יכול להעביר את תוצאות הבדיקות שלכם באופן מיידי אל מוקד רפואי המאויש 24/7. במידה ואתם מנויי שחל, תוכלו להיות תחת הניטור של הצוות המקצועי שינתח את הבדיקות וימליץ לכם על המשך טיפול, בהתאם להיסטוריה הרפואית שלכם.

מה הם הסיבוכים שעלולים להגרם כתוצאה מפרפור פרוזדורים?

לרוב, פרפור פרוזדורים לא מסכן חיים בצורה מיידית, אך בטווח הארוך הוא מעלה את הסיכון לשבץ מוחי. זאת משום שפרפור פרוזדורים מביא לקצב לב מהיר ולא קבוע, ובכך הוא עשוי לגרום להיווצרות של קרישי דם שעלולים להגיע אל המוח. סיבוכים פחות נפוצים הם אי ספיקת לב וכאבים בחזה. סיבוכים נוספים עלולים להיגרם כאשר פרפור הפרוזדורים מהיר בצורה קיצונית.

איך מטפלים בפרפור פרוזדורים?

במקרי פרפור פרוזדורים מסוימים ובהתאם למטופל, הרופא המטפל יכול להמליץ על נטילת נוגדי קרישה או נטילת מדללי דם, כדי להפחית את הסיכון לשבץ מוחי. כמו כן, יתכן שהרופא ימליץ על צריבה או היפוך חשמליים, או על תרופות להאטת הפרפור. מאחר ופרפור פרוזדורים אינו משפיע בטווח המיידי, ישנם אנשים שמנהלים חיים רגילים ובריאים במצב זה. עם זאת, כפי שכבר ציינו מקודם, הפרעת קצב לב יכולה להחמיר בצורה פתאומית ולכן מומלץ לנתר ולעקוב אחרי המחלה באמצעות המוקד הרפואי שחל. כך כל הבדיקות הרפואיות שלכם יהיו מרוכזות במקום אחד, תחת צוות רפואי מקצועי וזמין 24/7. ואתם תוכלו להמשיך לחיות בלב שקט וראש רגוע.

צוות שחל עומד כאן לרשותכם וישמח לשתף אתכם בכל הפתרונות ששחל מציעה לכם. לרשות מנוי שחל עומד מוקד רפואי זמין ומקצועי בכל שעות היממה, תיק רפואי דיגיטלי זמין לכל אירוע, ניידות טיפול נמרץ חדשניות ומאובזרות, מכשירי אק”ג משוכללים וידידותיים לשימוש ועוד. אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר לקביעת פגישת ייעוץ.

השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם במהרה

לוגו שחל

רוצים לדעת עוד?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם