שבועות הפוך על הפוך

מחג חלבי לחג בריא, מוסרי וטרנדי
מאת: הילה יניב

אין ספק שחג השבועות הוא חג החלב והמחלבות. אבל מי שרגיש לחלב, או לצרכיהם של בעלי החיים, או שסתם מעדיף תזונה בריאה ודלת רעלים ישמח בוודאי לדעת שאפשר לחגוג את החג הזה באופן מכובד, טעים ומענג ולהתפנק על המאכלים האהובים גם ללא הנוזל הלבן המקורי ובשעה שהטבעונות עושה כותרות, זה הזמן לחגוג שבועות בהפוך על הפוך.

אז איך עושים את זה?  לוקחים חופן אגוזי קשיו ויוצאים לדרך עם 2 מתכונים מופלאים של מורן קושניר:

קנלוני טבעוני במילוי שמנת פטריות ברוטב עגבניות ועשבי תיבול

מנה איטלקית מדהימה להכנת 15 יחידות קנלוני ממולא בשמנת (קשיו) פטריות ואפוי ברוטב עגבניות ועשבי תיבול.

להכנת המלית:
15 גלילי קנלוני לא מבושלים
שמנת קשיו – 1.5 כוסות קשיו טבעי+1 כוס מים – לטחון בבלנדר או בבלנדר מוט עד למרקם חלק
300 גרם פטריות פרוסות (טריות או משומרות)
1.5 כפיות בזיליקום מיובש
2 כפיות אורגנו מיובש
2 בצל בינוני-קטן קצוץ
1 כפית גדושה שום כתוש
2 כפיות אבקת מרק פטריות
1 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל על פי הטעם

אופן ההכנה:
- חממו מעט שמן במחבת וטגנו את האורגנו והבזיליקום.
- הוסיפו את הבצל וכפית מלח וטגנו עד לשקיפות (המלח מוציא נוזלים מהבצל ומזרז את הטיגון).
- הוסיפו את הפטריות ואת יתר התבלינים וערבבו.
- עתה הוסיפו את שמנת הקשיו, הביאו להרתחה, ערבבו וכבו את האש, הניחו לצינון.

להכנת רוטב העגבניות:
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
800 גרם עגבניות מרוסקות (טריות או מקופסת שימורים)
1 מיכל קטן של רסק עגבניות (100 גרם)
1.5-2 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר
1 כף שטוחה בזיליקום יבש
1 כף שטוחה אורגנו יבש
1 כפית גדושה מלח
חופן טימין טרי
כ- 10 עלי מרווה טריים קצוצים (לא חובה אך מומלץ!)
מלח פלפל עפ"י הטעם

אופן הכנת הרוטב:
- חממו שכבה דקה של שמן במחבת וטגנו את עלי המרווה הקצוצים עד לפריכות.
- הוסיפו את הבצל וטגנו עד לשקיפות.
- הוסיפו את השום והמשיכו לטגן עוד כדקה.
- הוסיפו את העגבניות המרוסקות/קצוצות ואת רסק העגבניות וערבבו.
- הוסיפו מים רותחים, סוכר, תבלינים והביאו לרתיחה.
- כסו את הסיר ובשלו כחצי שעה.

ההרכבה:
- לאחר שרוטב השמנת מצטנן מעט, מלאו כל קנלוני או באמצעות כפית או באמצעות שקית זילוף (עדיף).
יש למלא שקית זילוף, לחתוך את הקצה ולמלא את הקנלוני.
- עתה מזגו לתבנית שכבה דקה של רוטב עגבניות מוכן וסדרו את הקנלונים במרחק זה מזה
(הם עתידים להתרחב כמעט פי 2).
- צקו את הרוטב מעל עד שהוא מכסה לחלוטין את הקנלונים, אפו כ-20-25 דק בחום של 180 מעלות,
או עד שהקנלוני רך ומוכן למאכל.

פטריות ממולאות ומוקרמות

מנה "בשרנית" בטעם עדין ומרקם עסיסי

מרכיבים ל-5 פטריות בינוניות-גדולות:
7 פטריות בינוניות-גדולות (5 למילוי ו-2 למלית)
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כפית גדושה של שום כתוש
2 כפות רוזמרין טרי (אפשר להחליף בטימין/אורגנו טרי/בזיליקום טרי)
1 כפית שטוחה אגוז מוסקט טרי מגורר
מלח ופלפל לפי הטעם

להקרמה:
1/4 כוס קשיו טחון בבלנדר עם 3-4 כפות (מידה) מים – טחנו עד למרקם אחיד.

אופן ההכנה:
- הוציאו את הרגליים של 5 הפטריות אותן תמלאו.
- קצצו 2 פטריות (כולל הרגליים) וחממו מעט שמן במחבת.
- טגנו את הרוזמרין (את האורגנו/בזיליקום אין צורך לטגן מראש) והוסיפו את הבצל.
- המשיכו לטגן והוסיפו את הפטריות הקצוצות וטגנו עד לירידת הנפח של הפטריות.
- הוסיפו שום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל וערבבו היטב. חממו תנור ל-180 מעלות.

ההרכבה:
- הברישו כל פטרייה בשמן זית.
- המליחו מעט כל פטרייה ומלאו כל פטרייה במלית.
- הקרימו את החלק העליון של הפטריות בשכבה דקה של שמנת קשיו.
- אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, למשך כ15 דקות, עד שהפטריות יתרככו ושמנת הקשיו תתקשה.

בתיאבון!




להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.