חמאה ביתית

אין כמו להתארח בערב החג עם מתנת שבועות ייחודית שהכנתם בעצמכם. רוצים לדעת איך?
זה קל ופשוט, שהרי החמאה נוצרת בתהליך מדעי ופלאי בה הופך נוזל למוצק. מטלטלים צנצנת שהוכנסו לתוכה גולות נקיות ושמנת, כשהגולות פוגעות בחלקיקי השומן שבשמנת השומן מתגבש לחמאה.

החומרים הדרושים
שמנת מתוקה טרייה, 32% שומן (לא עמידה)
מלח
צנצנת זכוכית נקייה עם מכסה מתברג,
שתי גולות זכוכית נקיות
נייר דבק שקוף

אופן ההכנה
- יוצקים שמנת מתוקה לתוך הצנצנת עד מחצית גובה ומכניסים את שתי הגולות.
- מבריגים את המכסה ומוודאים שאין נזילות.
- מנערים ומשקשקים היטב את הצנצנת.
- עם הזמן צליל השקשוק נהיה עמום וזה סימן שהנוזל הפך לחמאה.
- זה הזמן להוציא את הגולות, להוסיף מעט מלח (ולטעום), לבחוש ולקרר.

- ניתן לעשות "חמאה בטעמים" ע"י חלוקה לכלים קטנים ותיבול כל סוג בפפריקה, זעתר, שום כתוש
(או גבישי), שמיר קצוץ או תבלין שמיר מיובש.

טיפים והנחיות
- לצורך קיצור התהליך מומלץ להשתמש בשמנת קרה מאוד שזה עתה הוצאה מהמקרר.
- רצוי לקרר גם את צנצנת הזכוכית לפני שמתחילים בפעילות.
- כדאי לרחוץ את הגולות היטב במים וסבון ולהשגיח שילדים קטנים לא יכניסו לפה.
- כדאי מאוד לעטוף את הצנצנת בנייר דבק בצורת שתי וערב, כדי שאם במקרה הצנצנת נופלת במהלך השקשוק, היא לא תתנפץ לרסיסים.

ואיך אפשר בלי אריזה מפתיעה?

לוקחים מיכל ריק ונקי של מעדן חלב כלשהו, יוצקים לתוכו את החמאה, עוטפים בנייר צלופן או שקית צלופן קטנה, קושרים ברפיה צבעונית ומדביקים קישוט צבעוני או מדבקה.

שיהיה לכם בהנאה!




להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.