1  - מרק עוף

אמנם לא נמצא כל ביסוס מדעי לתועלת של מרק עוף בלחימה בשפעת, אך זה לא מנע ממנו לכבוש בקלות את המקום הראשון ברשימתנו. ככלל, מרף עוף מצוין לאורך כל השנה, אך בחורף הפופולאריות שלו גבוה יותר, לא מעט בזכות המוניטין שהודבק לו בעקבות סיפורי הסבתא.  איך עושים : זורקים לסיר עוף, 2 בצלים גדולים פרוסים לריבועים, 4 גזרים פרוסים, חתיכה יפה של דלעת, 4 גבעים של סלרי, חבילת פטרוזיליה, שמיר, שורש סלרי. מלח, פלפל    ו 9 כוסות מים ומבשלים. גם אם זה לא ממש יעיל נגד שפעת, זה בוודאי לא מזיק ובהחלט טעים.

 

 2  - גוגל מוגל

למקום לא רחוק ממרק העוף הגיעה תרופת ‘כאב הגרון" הזוכה אף היא לפופולאריות  בינלאומית רבה. הגרסה הישראלית : מערבבים 3 חלמונים עם 5 כפות דבש. שופכים 3 כוסות חלב לסיר בינוני. מרתיחים. יוצקים את בלילת החלמונים והדבש לתוך החלב הרתוח ומערבבים היטב. לוגמים מהתערובת אך משהים את הנוזל בחלל הגרון למספר שניות לפני הבליעה.

3  - בצל עם דבש

אם התקשרתם לסבתא באמצע הלילה וביקשתם המלצה לתרופה לצינון , סבירות גבוה שהיא הייתה אומרת לכם לקחת בצל ולחתוך  אותו לקוביות. את הקוביות להכניס לצנצנת זכוכית ולהוסיף עליהן שלוש כפות גדושות של דבש אמיתי.  לסגור את המכסה. משאירים למשך הלילה. למחרת פותחים את הצנצנת ומדי שעתיים- שלוש נוטלים כף גדושה מנוזל הבצל שהצטבר בתחתית. זהו.

** המלצה נוספת לשימוש בבצל  - הכנסתו חתוך לתוך גרבי צמר ושינה עם הגרביים.

 4  - כוסות רוח עם ערק וברנדי

סבתא, אני משתעל מה לעשות ? מניחים כוסות רוח על השכמות. מורחים ערק על החזה. שותים כוס גדושה של ברנדי, נכנסים למיטה ומתכסים טוב טוב. למחרת קמים כמו חדשים.

 5  - שוב ערק, אבל הפעם כתוספת לאינהלציה

מרתיחים מים בסיר. מוסיפים תוך כדי הרתיחה, ארבע כפות ערק, ממתינים כדקה ומורידים מהאש. מניחים על השולחן כלי סופג חום ועליו את הסיר הרותח. מתיישבים סמוך לסיר, מטים את הראש מעל לסיר ומניחים על הראש מגבת נקיה (לא מגבת מטבח משומשת). שואפים את האדים למשך 20-30 דקות. חוזרים על הפעולה מספר פעמים ביום, ככל הנדרש.

אופציה ב’ : במקום הערק, מטפטפים לתוך המים הרותחים שלוש טיפות של שמן איקליפטוס

 6  - ג’ינג’ר שורש הקסמים

נדיר למצוא תרופת סבתא או המלצה של מרפאים טבעיים, למחלת חורף, שאינה כוללת גם צורה מסוימת של ג’ינג’ר. הגרסה הפופולארית ביותר של שורש פלאים זה, לטיפול בכל סוגי הצינון היא לקצוץ ג’ינג’ר טרי ולערבב אותו בתוך מיץ לימון טרי. למצוץ את מיץ הלימון מתוך הג’ינג’ר למספר שניות ואת השורש הקצוץ להשליך.

 

להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן


להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.