קאפקייקס תפוחים בקרמל

השנה מחזירים את המתכונים המוכרים למגירה ונהנים ממתכון מקורי שיסובב לך ולאורחים שלך את הלשון. לצד מנהגים כמו תקיעה בשופר, בקשת סליחה, סעודת החג, תפוח בדבש, רימונים וכו’ חשוב להגיש לאורחים לפחות מאכל אחד שהוא לא פחות ממרתק לחיך.
בדיוק בגלל זה רקחנו מתכון שישדרג את הארוחה וכמובן כמובן יגרור אחריו מחמאות.

מצרכים -

 12 קאפקייקס בגודל סטנדרטי

 1.25  כוסות (175 גר’) קמח

 1 שקית (10 גר’) אבקת אפייה

 חצי כפית קינמון טחון

 קורט מלח

 2 ביצים

חצי כוס (100 גר’) סוכר חום בהיר

חצי כוס (100 גר’) סוכר לבן

חצי כוס (125 מ"ל) שמן

1 כפית תמצית וניל

כ–4 תפוחים קטנים או 2 תפוחים גדולים מאוד במשקל כולל של כ – 450 גר’

לציפוי -

14 סוכריות טופי קרמל

5 כפות (75 מ"ל) חלב/ מים/שמנת צמחית

ולהכנה..

מחממים את תנור ל– 175 מעלות.
משמנים תבנית שקעים סטנדרטית בשמן.
לקערה אחת מנפים את הקמח, אבקת אפייה והקינמון.
מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם 2 סוגי הסוכר, מוסיפים את השמן ותמצית הוניל ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד שהקמח נספג.
קולפים ומגררים את התפוחים על גבי פומפיה. מוסיפים את גרידת התפוחים ומערבבים באופן אחיד בבלילה.
ממלאים כל שקע בתבנית בבלילה עד לכ –2/3 מגובהו.אופים כ–25 דקות, עד שקיסם הננעץ באחת העוגות יוצא יבש ומצננים.

להכנת ציפוי הקרמל

בסיר קטן ועל גבי להבה קטנה מאוד מחממים את הסוכריות והחלב, עד שהסוכריות מתמוססות לחלוטין ומתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מסירים מהאש ומצננים.

ההגשה

יוצקים על גבי כל קאפקייק כ–1/2 כפית מרוטב הקרמל, מעטרים במעט אגוזי פקאן קצוצים ומגישים.

מבוסס על מתכון של רייצ’ל ריי – כוהנת לייף סטייל.
ממממ… שיגיע כבר הקינוח




להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.