לביבות פלאפל

(הכמות גדולה יחסית, אפשר לעשות 1/2 כמות)

המצרכים

1/2 ק"ג חומוסים יבשים – מושרים במים 12 שעות
250 גר’ פול יבש – מושרה עם החומוסים
3 בצלים גדולים
2 חבילות פטרוזליה קטנות או חבילה אחת גדולה
4 שיני שום
פלפל ירוק חריף (לא מוכרחים)
תבלין כוסברה יבש (הרבה)
אבקת סודה לשתיה
כמון
1 כפית מלח.
טחינה גולמית לפי הצורך
שמן זית (בנדיבות)

אופן ההכנה

- לחמם התנור 180 – 200 מעלות
- לקצוץ את הבצל והפטרוזיליה במעבד מזון, להוסיף את כל החומרים ולהמשיך לקצוץ.
(אפשר גם במטחנת בשר)
- ליצור לביבות לא גדולות (אפשר לצפות את הלביבות עם שומשום).
- לצפות את התבנית בנייר אפייה ולהניח עליו את הלביבות.
- לאפות עד שהן משחימות.

בתאבון !




להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.