גלולת עגבניה למלחמה במחלות לב? בדיוק מה שאתם שומעים. פיתוח חדשני מציע דרכים יצירתיות למניעת התקפי לב, שבץ ומחלות כלי דם

מאת: רועי שני

מפתחי גלולה חדשה מבטיחים כי הפיתוח המדעי, המבוסס על נטילת מינון גבוה של ליקופן, המולקולות האדומות של העגבניה, יתרום למאבק במחלות הלב וכן ימנע שבץ.

ליקופן (Lycopene), הרכיב הכימי אשר צובע באדום את העגבניה, האבטיח ואת האשכולית האדומה, הוא נוגד חמצון ראקטיבי (פעיל – ר.ש.) במיוחד, הקשור למלחמה במגוון מחלות, וביניהן מחלות לב ושבץ.
שמו נגזר משמה המדעי של העגבנייה, Solanum lycopersicum, ומכיוון שהוא נמצא בכל מקום, ליקופן הותר לשימוש גם כצבע מאכל.

כיום ידוע ומקובל בקרב החוקרים ואנשי הקרדיולוגיה, כי סגנון תזונתי, המכיל כמויות גבוהות של ליקופן (כמו, למשל, תזונה ים תיכונית), תורם רבות לשמירה על הבריאות.

הבעיה עם ליקופן היא שבצורתו הטבעית קשה לגוף לספוג אותו. עגבניות, למשל, מספקות לגוף כמות גדולה יותר של ליקופן כאשר הן מבושלות.

אולם בכדי לייצר את ה-"Ateronon",  אותה גלולת ליקופן, שילבו המדענים ליקופן עם חלבון חלב, אשר לטענתם מאפשר לגוף לספוג את הליקופן ביעילות רבה יותר .

לפני שאנו רצים לרכוש את גלולת העגבניה החדשה כדאי להמתין מספר חודשים וכן להתייעץ עם רופא המשפחה, מפני שאנשים רבים מניחים שוויטמינים ותוספי מזון הם מוצרים בטוחים כי הם ממקורות טבעיים.

חשוב לדעת שלא תמיד כך הוא הדבר, ולראייה – בשנת 1996 הורדה מהמדפים גלולה של ויטמין A שהייתה מבוססת על גזרים, מפני שהיא נחשדה כמחוללת סרטן ריאות אצל מעשנים.

רוב מומחי הלב היו ממליצים להמתין להוכחות קליניות חותכות לפני נטילת גלולת הליקופן, ועד אז, אולי כדאי לאמץ הרגלי תזונה ואורחות חיים בריאים, ולשלב בהם מנות מוגדלות של עגבניות, שאפשר להשיג גם באמצעות אכילה תדירה (ומבוקרת) של פיצה.

להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן


להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.