סלט עלי תרד ורימון

מאת: ענת ענבר דור, היועצת לאורח חיים בריא שלנו במסגרת תכנית המומחים.

סלט מומלץ לראש השנה המורכב מסמלי החג ומהווה יתרון בכלל מרכיביו לאיזון שומנים בדם וכן מרכיבים שכחלק מתפריט נכון ומאוזן מועילים למניעת מחלות לב וטרשת עורקים.
עלי התרד שבנוסף למרכיב בשם כלורופיל, שיש בהם ואשר יעיל לניקוי ולהעשרת הדם, יש את הלוטאין שהינו פיטוכימיקל (בעל פיגמנט כתום- צהוב), החשוב למניעת היווצרות טרשת עורקים.
הרימון נחקר במשך 10 שנים ע"י פרופסור מיכאל אבירם בתכונותיו המונעות טרשת עורקים וכן מאזנות כולסטרול.
אגוזי המלך שידועים בין היתר במחקרים על תועלתם באיזון הכולסטרול והורדת דלקתיות.
ברוטב הסלט משתלב לו השום שידוע גם הוא כמאזן שומנים בדם.

מרכיבים:

(הכמויות של הירקות ישתנו בהתאם לגודל הסלט הנדרש)

עלי תרד
עלי בייבי
תפוח עץ
גרעיני רימון
חופן אגוזי מלך

רוטב:

6 כפות שמן זית
2 כפיות דבש
3 שיני שום כתוש
3 כפות חומץ בן יין (לא חובה)
1/2 כפית מלא ים אטלנטי/ מלח ההימליה
1/4 כפית פלפל

ההכנה:

קורעים ומניחים בקערה את עלי הבייבי והתרד,
חותכים את תפוח העץ לפרוסות דקות ומפזרים יחד עם גרעיני הרימון והאגוזים מעל העלים.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בנפרד, מוסיפים לסלט ומערבבים.

בתיאבון




להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.