לביבות בטטה בתנור

מצרכים:

1 ק"ג בטטות בינוניות קלופות
כוס פטרוזיליה קצוצה
3/4 כוס קמח חומוס/ כוסמין/ קמח חיטה מלא
1 ו 1/2 כף רוטב סויה
1/2 כפית מלח עשבי או מלח ים אטלנטי
קורט פלפל
1 כף חמאה מרוככת.

אופן ההכנה:

-  יש לאדות את הבטטות בסיר אידוי עד לריכוך (או לבשל במים ולסנן אחרי בישול)
-  להוסיף את החמאה ולמעוך את הבטטות (לפירה)
-  לקרר ולהוסיף את כל שאר המרכיבים ולבחוש היטב
-  ליצור עם כף לביבות שטוחות ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
-  להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות ולהפוך לעוד 5 דקות.

לביבות עדשים וכרובית אפויות

מצרכים:

1/2 כוס עדשים שחורות/ ירוקות אחרי השריה של כ6 שעות במים
1/2 כרובית (כ-500 גרם)
2 ביצים
5 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 בטטה גדולה מגוררת
1/4-1/2 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית שטוחה של מלח
מעט כמון
פלפל שחור

אופן ההכנה:

- מבשלים את העדשים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 25 דקות עד להתרככותם.
- טוחנים במעבד מזון את הכרובית יחד עם חצי מכמות העדשים ושמן הזית עד שכל הכרובית מגיעה
למצב של פירורים, מוסיפים את הקמח והביצים.
- מערבבים ביחד את התערובת  עם הבצל והבטטה המגוררת,  היטב. מוסיפים את התבלינים, עד
לקבלת מרקם יחסית יציב.
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפיה משומן קלות בשמן זית.
- באמצעות כף יוצרים לביבות בעובי 1-1.5 ס"מ ומניחים אותן על התבנית.
- אופים במשך 20-25 דקות, עד שהלביבות משחימות מלמעלה.




להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.