נזיד טלה עם פירות יבשים, ערמונים וסירופ רימונים

להכנת 6-8 מנות

 

 

המצרכים:

1/4 כוס שמן זית
2 בצלים יבשים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
אחד וחצי ק"ג בשר טלה חתוך לקוביות (5 ס"מ)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית כורכום טחון
3 גזרים פרוסים וחתוכים לאורך באלכסון
1 כרישה, החלק הלבן בלבד, פרוס
1 כוס ציר בשר

1 כוס יין אדום יבש
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות חומץ בלסמי
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית טימין יבש
קליפה מגוררת של חצי לימון
1 כוס ערמונים, קלויים וקלופים
3/4 כוס שזיפים מיובשים, ללא החרצנים
3/4 כוס מישמשים יבשים
1/4 כוס סירופ רימונים

 אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר יצוק וכבד על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל ואת השום ומטגנים קלות, חמש דקות.
מגבירים את האש ומוסיפים את בשר הטלה, המלח, הפלפל והכורכום.
משחימים את הבשר מכל הצדדים.
מוסיפים את הגזר, הכרישה, ציר הבשר, היין, רסק העגבניות, החומץ, הקינמון, הטימין וקליפת הלימון.
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות נוספות.
מוסיפים את המישמשים, השזיפים המיובשים וסירופ הרימונים.
מערבבים היטב, מכסים ומבשלים 30 דקות נוספות.
מוסיפים את הערמונים, מכסים ומבשלים 15 דקות נוספות. בתום הבישול הבשר אמור להיות רך והירקות רכים אך לא דייסתיים.

בתיאבון וחג שמח!




להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.