אורז בסמטי מלא עם צנון לבן (דייקון), גזר ונענע

מאת: ענת ענבר דור, היועצת לאורח חיים ברי שלנו.


חג שבועות הינו חגיגה של ביכורים, צבעים מהטבע להם זקוק גופינו
בתפריט היומיומי.
מאחר והיום רבים מאיתנו סובלים מאי סבילות לחלב או אי סבילות לגלוטן,
הכנתי לפניכם מתכון צבעוני ומזין לשבועות, ללא חלב וללא גלוטן.

הצנון הלבן (הדייקון) החריף מגרה את הפרשת נוזל המרה המסייע בעיכול שומן, ניקוי הכבד ואיזון שומנים בדם, מתאים לשילוב גם בסלט.
הגזר מעניק לנו תרכובות מזינות שונות בינהן הבטא קרוטן (ויטמין A), החשוב למערכת הראיה,
החיסון ועוד.
אורז בסמטי מלא מעניק לנו סיבים תזונתיים ומינרלים חשובים, בעל אינדקס גליקמי יחסית נמוך, ולכן מתאים גם לסוכרתיים (כחלק מתפריט מותאם).

המצרכים:

בצל גדול
4 שיני שום
2 כפות שמן זית
כוס אורז בסמטי מלא
2 כוסות מים רותחים
כוס וחצי גזר מגורר
כוס וחצי צנון (דייקון) מגורר
15 גבעולי נענע קצוצים (עלים בלבד)
מעט רוטב סויה
מעט פפריקה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור

 אופן ההכנה:

1. קצצו את הבצל והשום והקפיצו בווק עם מעט שמן זית, הוסיפו את הגזר המגורר והצנון והקפיצו בווק
עוד כ-4 דקות. תבלו במעט רוטב סויה.

2. בשלו בסיר נפרד את האורז (1כוס אורז - 2 כוסות מים) כ- 25 דקות, הוסיפו את הנענע בדקות האחרונות של הבישול.

3. ערבבו את האורז והנענע עם הירקות בווק והגישו חם.

בתיאבון!




להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.