הרבה מהמזון המעובד שמגיע אל שולחננו מכיל כמויות נכבדות של מלח. הפחתה בצריכתו עשויה להוביל לירידה דרמטית במספר התקפי הלב

מאת: רועי שני

מחקר חדש אודות תצרוכת המלח המומלצת, אשר ממצאיו פורסמו בכתב העת הרפואי New England Journal of Medicine, מדגיש את הסכנה הלבבית הטמונה במלח השולחן התמים – וקורא לצמצום בצריכתו.
ה"ניו אינגלנד" הוא אחד מכתבי העת החשובים ביותר בתחום הבריאות, ונחשב ל"תנ"ך" של עולם הרפואה. המחקר המדובר נערך ב-3 אוניברסיטאות מובילות ונחשבות במיוחד בארה"ב: "קולומביה" שבניו יורק; "סטנפורד" שבפאלו-אלטו, קליפורניה; ואוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו (UCSF).

במסגרת המחקר, הגיעו החוקרים למסקנה כי גם אם נצמצם את צריכת המלח ולו במעט, הדבר יגרום לירידה דרמטית במקרי מחלות הלב, השבץ והתקפי לב – בדיוק כמו ההשפעה המיטיבה של הפסקת עישון, ירידה במשקל וברמות הכולסטרול.

לדברי ראש צוות המחקר, ד"ר קריסטן ביבינס-דומינגו מאוניברסיטת קליפורניה, אם כל אזרח אמריקאי יצמצם את צריכת המלח שלו אפילו בחצי כפית ליום, מספר התקפי הלב בארצות הברית יצנח ב-54,000 ל-99,000 מקרים בשנה, ומספר מקרי המוות יצטמצמו אף הוא, דרמטית, ב-44,000 ל-92,000 מקרים בשנה.

על פי הנתונים שפורסמו במחקר, כיום צורך האמריקאי הממוצע 10.4 גרם מלח ביום, ואילו אמריקאית ממוצעת צורכת 7.3 גרם מלח מדי יום. זאת בעוד שהכמות המומלצת למי שאינו נמצא בסיכון לתחלואה לבבית עומדת על 5.8 גרם, והכמות למי שנמצא בסיכון היא 3.7 גרם מלח ליום.
"זה 40 שנים שאנו מנסים, וללא הצלחה, לעודד את התושבים לצמצם את צריכת המלח" אומרת פרופ’ שריל אנדרסון החברה ב"מכון לרפואה" של האקדמיה האמריקאית למדעים. "עלינו לנקוט בגישה חדשה המשלבת גם אחריות אישית של כל אחד מאיתנו וגם לצמצם את כמויות המלח במוצרי המזון עצמם", היא מסכמת.

המחקר החדש מתפרסם ברקע הדיונים שנערכים לאחרונה במסדרונות רשויות הבריאות האמריקאיות באשר לאפשרות לחוקק מדיניות אשר תורה ליצרניות המזון להפחית במלח בו הן משתמשות במוצריהן.
המלח במוצרי המזון הקנוי מהווה את מקור המלח העיקרי אותו צורך האזרח האמריקאי מדי יום, והמחוקקים בגבעת הקפיטול בוושינגטון שוקלים להגביל בחקיקה את כמות המלח המקסימלית שתותר ליצרני המזון להוסיף לאוכל שהן מייצרות ומשווקות.

חקיקה בענייני מזון ובריאות אינה נדירה בארצות הברית. כך, למשל, הגבילה בשנים האחרונות מועצת הבריאות של עיריית ניו יורק את המזללות והמסעדות שבתחום התפוח הגדול, ואסרה עליהן לשלב שומן טראנס במוצרים המוגשים בעיר.

להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן


להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.