לביבות בטטה טבעוניות

מאת: ענת ענבר דור, יועצת לאורח חיים בריא בתכנית המומחים של מנויי שחל.
כיצד להפוך את הלביבה לכזו שדואגת גם ללב שלנו ולא פוגעת בו?

לביבות יכולות להיות מאכל מזין או מזיק, תלוי בהרכב התערובת של הלביבה ובאופן הכנתה.
הבטטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך יותר מאשר התפו"א, הצבע הכתום בבטטה,
הינו קרטנואיד- פיטוכימיקל שנקרא בטא קרוטן, אשר מתפקד בגוף כויטמין A, הינו אנטי אוקסידנט
(נוגד חימצון), חשוב למערכת הראיה ומערכת החיסון.
שעועית המש הינה שעועית מזינה וקלה לעיכול וע"פ הרפואה הסינית יעילה לניקוי כבד.
אפיית הלביבות מונעת צריכת שומנים מחומצנים ומזיקים שמתקבלים מטיגון הלביבות.
תוספת ירק ללביבה מעלה את הערך התזונתי החשוב לתפקוד הגוף.

אופן הכנת הלביבות בתנור

מצרכים: 250 גר’ שעועית מש, 2 בטטות בינוניות, בצל סגול, 2 בצל לבן,

- להשרות למשך הלילה 250 גר’ מש (כוס ורבע לערך), לשטוף ולסנן
- לבשל בסיר את המש, ביחד עם בצל קלוף (סגול או לבן), כ- 5 דקות, עד שהמש נגיס.
- לסנן את המים ולזרוק את הבצל (הבצל נועד לספוח גזים).
- במקביל- לבשל במים 2 בטטות בינוניות, עד לריכוך ולצנן.
- במעבד מזון- לקצוץ 1 בצל לבן ו- 1 בצל סגול.
- להוסיף את המש, בטטה, 2 כפיות שטוחות פפריקה מעושנת, 1 כפית מלח, 3 שיני שום,
1/2 כפית פלפל שחור, קצת אגוז מוסקט- לערבב, רצוי שלא יהפוך למחית.
- להזליף מעט שמן זית על התערובת , לשים במקרר לחצי שעה.
- להכין לביבות, להניח על נייר אפיה משומן ולמרוח מעל מעט שמן זית.
- לאפות בחום של 180, כ 20-25 דקות, עד לקבלת צבע.

בתיאבון!




להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.