מתכון בריא לפסח

סלמון ברוטב דבש וגרידת לימון ברוטב סלסה

להכנת הדג :

4       פרוסות סלומון (150-200 גר’ כל אחד)

1/4    כוס דבש

2      כף ריבת אפרסק

3     שיני שום כתושות

1       כפית גרידת לימון

1/4    כוס חומץ יין לבן

4      כפות שמן זית לצליה/טיגון

פלפל שחור

 

להכנת הסלסה:

4       מלפפונים קלופים

1       אבוקדו (בינוני) מקולף

1.5    כפיות סוכר

1       פלפל אדום חריף חתוך לקוביות קטנות

150   גר’ שקדים קלויים קצוצים

3       כפות כוסברה טרייה קצוצה

3       כפות שמן זית לטיבול

2       כף חומץ יין לבן


אופן ההכנה
:

  • מערבבים בקערה את השום, הדבש, ריבת האפרסק הפלפל והחומץ.
  • מחממים במחבת בינונית את שמן הזית. צולים על אש גבוהה למשך כ 3 דקות את פרוסות הסלמון (את הנתחים יש להניח על המחבת על הצד עם העור). כאשר העור מזהיב מאד, הופכים את הנתחים וצולים למשך 2-2.5 דקות נוספות.
  • יוצקים את תערובת הדבש על הדגים וממשיכים לחמם למשך דקה נוספת.
  • מורידים מהאש, מכסים את המחבת בצלחת או כל כלי אחר כלי לשמירה על החום עד להגשה.

אופן הכנת הסלסה : פורסים את המלפפונים והאבוקדו לרצועות דקות ומניחים בקערה עמוקה. מוסיפים את הצ’ילי, השקדים, הסוכר, שמן הזית, החומץ והכוסברה. מערבבים. מוציאים את נתחי הסלמון החמים מהמחבת, מניחים במרכזה של צלחת הגשה לבנה גדולה ויוצקים מעל הנתח את הסלסה הירוקה.

בתיאבון וחג שמח.

 




להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.