פעם נהוג היה לחשוב שהלחם הינו גורם ההשמנה המוביל מבין המזונות המרכיבים את התזונה שלנו, אך מדי שנה מוכיח לנו חג הפסח, כי גם כשהלחם אינו בסביבה, אין זה אומר זה שלא נשמין במהלך החג ולעיתים אפילו מאד.

אז כדי לא ליפול אל אותם הרגלי חג מגונים כמו השמנה, בנינו עבורכם מדריך, כיצד ניתן לשדרג משמעותית כל תפריט (גם במהלך החג) באמצעות החלפת מרכיבי המזון המשמינים והפחות בריאים במרכיבים פשוטים, בריאים קלים וטעימים לא פחות מאלו מהם אנו נפרדים.
ראשית, לפני שנתחיל בהכנת המתכונים הבריאים, מומלץ לבדוק תחילה מה יש לנו במזווה ובמקרר. יתכן שנמצא שם מרכיבים בריאים שכלל לא היינו מודעים אליהם. אם אין לכם את המרכיבים בבית, קחו עט ופיסת נייר והכינו לעצמכם רשימה שתשמש אתכם בביקורכם הבא במכולת או בסופר.
בעודכם שוקדים על הכנת המנות הבריאות, היעזרו במדריך זה על מנת להקטין את כמויות השומן, המלח, הסוכר והקלוריות.
המדריך לתחליפי מזון ליצירת מתכונים בריאים, טעימים ומזינים.

אם במתכון שלכם קיים מרכיב זה
החליפו אותו במרכיב זה
לחם מקמח לבן – לחם מחיטה מלאה
פירורי לחם שיבולת שועל או דגנים מרוסקים
חמאה, מרגרינה, מאפים רווי שומן במקום מחצית מכמות החמאה/מרגרינה להשתמש מחית תפוחי עץ או מחית שזיפים מיובשים . הערה : על מנת להימנע מהיווצרות מאפה דחוס, ספוגי או פחוס, לא מומלץ להחליף את השמן בחמאה וגם אין להחליף את המרגרינה במרגרינה דייאט לסוגיה.
שמנת נטולת שומן או דלת קלוריות או חלב דל שומן
גבינות שמנת, שומן מלא גבינת שמנת דלה או נטולת שומן , גבינת קצפת (Neufchatel) או מחית מגבינת קוטג’ דלת שומן
ביצים 2 חלבונים או 1/4 כוס תחליף ביצה לכל ביצה שלמה
קמח (רגיל) קמח מלא או הפחתת כמות הקמח הרגיל שבמתכון למחצית. הערה: מאפים מבוססי קמח מלא הינם פחות דחוסים ומשמשים נפלא מאפים רכים כגון עוגות ומאפינס.
פירות משומרים בסירופ סמיך פירות טריים או פירות משומרים במים.
בשר טחון בשר טחון רזה או מאד, עוף או חזה הודו. הקפידו להסיר את העור.
חסה, iceberg ארוגולה (רוקט), עלש, ירוקים מצוננים, שן הארי, כרוב, תרד או גרגר נחלים
מיונז מיונז מופחת/דל קלוריות/שומן, רוטב לסלט דל קלוריות/שומן
בשר כמרכיב העיקרי במנה פי 3 ירקות מאשר כמות הבשר במנה (פיצה, תבשיל/קדרה,מרקים נזיד וכיו"ב)
חלב מאודה חלב מאודה כחוש
חלב (רגיל) חלב דל שומן או נטול שומן
רטבים (מרינדה) מבוססי שמן יין, חומץ בלסמי, מיץ פירות או מרק בשר נטול שומן
פסטה (קמח לבן) פסטה מחיטה מלאה
אורז לבן אורז חום, אורז פראי, בורגול או שעורה
רטבים לסלט רטבים דלי או נטולי שומן/קלוריות או חומץ בטעמים שונים
מלחי בישול (כגון מלח שום, מלח בצל וכו’) תיבול על בסיס עשבים בריאים כגון אבקת שום, זרעי סלרי או פתיתי בצל, או שום, סלרי , בצל טריים קצוצים דק.
מרקים מוקרמים מרקים נטולי/דלי שומן, מחית גזר או תפוחי אדמה או טופו
מרקים,רטבים,מילוי, קרקרים, בשר-דגים-ירקות משומרים מזונות אלו נטולי או מופחתי מלח
שמנת חמוצה שמנה שמנת חמוצה דלה/נטולת שומן, יוגורט נטול/דל שומן
רוטב סויה רוטב חמוץ מתוק, רוטב חרדל חם או רוטב סויה דל/מופחת מלח.
סוכר במרבית המאפים ניתן להפחית את כמות הסוכר במחצית (!) . ניתן לחזק את המתיקות על ידי הוספת וניל, אגוז מוסקט או קינמון.
סירופ מחית פירות כגון מחית תפ"ע, או סירופ נטול/מופחת/דל סוכר
מלח שולחן עשבי מרפא, תבלינים נטולי מלח, מיץ הדרים (לימון,ליים,תפוז), חומץ אורז
יוגורט פירות יוגורט רגיל עם פלחי פירות טריים.

להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן


להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.