אפשר לקבל אותו כתוצאה מחשיפה לשמש או מאכילת דגים, וכעת מסתבר שמי שהוויטמין חסר בדמו נמצא בסיכון יתר למחלות לב וכלי דם

מאת: רועי שני

גילוי חדש, אשר פורסם בכתב העת המדעיAmerican Journal of the Medical Sciences,  קושר בין מחסור בויטמין D לבין סיכון מוגבר לפתח יתר לחץ דם, אי ספיקת לב ומחלות לב איסכמיות.

חוקרים מאוניברסיטת אמורי שבאטלנטה בחנו היבטים אפידמיולוגים וקליניים של מחסור בויטמין D כגורם סיכון קרדיווסקולרי.

במאמר שפרסמו, כתבו החוקרים כי הם מצאו שמחסור בויטמין D קשור בהעלאת הסיכון ללקות במחלות לב וביתר לחץ דם, וכן במקרי מוות פתאומיים בקרב חולי לב.

החוקרים מציינים, כי עד כה לא היה ידוע כיצד ויטמין D תורם לתקינותה של המערכת הקרדיווסקולרית, אולם הם משערים כי הויטמין קשור לויסות מערכת "רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון" (מערכת הורמונלית המבקרת את לחץ הדם ונפח הנוזל החוץ תאי), המשפיעה ישירות על הלב.

במדינה שטופת שמש כמו ישראל, את רוב רובו של ויטמין D אנו מקבלים כתגובה מחשיפה ישירה לשמש. כמו כן, ישנם כמויות מועטות של ויטמין D גם במזונות שונים, ובהם: דג סלמון, שמן דגים, סרדינים, וכן בחלב ובחלק מהדגנים. בשוק קיימים תוספי מזון המכילים  ויטמין D.

בהנחיה שהעביר אשתקד משרד הבריאות לרופאי המשפחה, מומלץ לכלל האוכלוסייה מגיל 65 ומעלה, לצרוך ויטמין D במינון של 800-1,000 יחידות בינלאומיות ליום, על פי התזונה שלהם ומידת חשיפתם לשמש.

במקור, נועדה ההמלצה למניעת אוסטאופורוזיס ושברים, אולם נראה שעשויה להיות לה תועלת מרובה גם במניעת מחלות לב וכלי דם. מחקרים קודמים שנערכו, כבר הראו כי כמויות הוויטמין אצל חולי לב נמוכות משמעותית בהשוואה לשאר האוכלוסייה.

 

להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן


להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.