חוקרים אמריקאים צופים כי הפחתה קלה של גרם אחד בצריכת המלח היומית עשויה להוביל לירידה דרמטית בשיעור התקפי הלב והמוות כתוצאה מהם

מאת: רועי שני

כל רופא יודע שצריכה מוגזמת של מלח מעלה את לחץ הדם, ויחד איתו את הסיכון לפתח מחלות קרדיו-וסקולריות, כמו התקפי לב ושבץ מוחי. אולם מחקר חדש מגלה כי אפילו להפחתה מתונה וקטנה מאוד בצריכת המלח היומית – עשויות להיות תוצאות דרמטיות.

ממצאי המחקר מרמזים כי התוצאה הצפויה של הפחתת גרם מלח בודד מהתפריט היומי בקרב האוכלוסייה האמריקאית תמנע בתוך עשר שנים כ-250,000 מקרים חדשים של מחלות לב, וכ- 200,000 מקרי מוות.

"מצאנו כי אפילו הפחתה של כמות קטנה של מלח תועיל מאוד לציבור האמריקאי" אומרת ד"ר קריסטן ביבינס-דומינגו, מנהלת המחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה.

ממוצע צריכת המלח היומית של האמריקאים עומד על 9-12 גרם, כאשר רוב המלח מקורו במזונות מעובדים. "כמות מלח זו עולה בהרבה על המלצות של ארגוני בריאות רבים, לפיהם הכמות המומלצת היא 5-6 גרם מלח ליום" אומרת ביבינס-דומינגו.

לצורך המחקר, השתמשו החוקרים בסימולציית מחשב במטרה להעריך את השפעת צמצום המלח על מחלות לב ומקרי מוות הקשורים למחלות לב.
על-פי המודל, בין השנים 2010 ל-2019 כ-800,000 שנות חיים יכולות להינצל בעבור כל גרם מלח שיופחת בקרב תושבי ארה"ב. עוד עולה כי אם האמריקאים יפחיתו את צריכת המלח הממוצעת ב-6 גרמים ליום, ימנעו בעשור הקרוב כ- 1.4 מיליון מקרים של מחלות לב וכ- 1.1 מיליון מקרי מוות הקשורים בלב.

"הפחתה של מלח אינה דבר פשוט, מכיוון שרוב המלח שאנו צורכים מגיע בכלל ממזונות מעובדים, ולא מתוספות המלח שלנו בזמן הארוחות או הבישול" אומרת ביבינס-דומינגו. "תוצאות המחקר שלנו מראות כי אפילו הפחתה מינורית של מלח במזונות מעובדים – הפחתה שאפילו לא נרגיש בה – עשויה לצמצם את שיעור מחלות הלב ומקרי מוות קשורים" היא מוסיפה.

כמות המלח היומית המומלצת לבוגרים על פי המלצת משרד הבריאות היא 5-6 גרם

להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן


להצטרפות לשירותי שחל לחץ כאן

תגובות סגורות.